nya tider?

har inte orkat skriva pa lange, i brist pa svenskt tangentbord. men en del saker ar for korkade for att fa sta oemotsagda. naja, hall till godo, utan prickar.

den har artikeln pa newsmill retade upp mig. sa jag kom i julstammning med en natt liten sagning av densamma, slanger upp den har ocksa.

artikeln: http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/23/jag-nskar-mig-att-alla-f-r-ldrar-l-ser-sina-barns-bloggar-1

Min kommentar:

Ah, vart skall man borja?

 

Jag beklagar franvaron av vara omhuldade svenska extravokaler. forhoppningsvis blir det lasligt anda.

 

Vi bortser fran det komiska i att en 17aring frikostigt delar med sig av sin hisnande erfarenhet av foraldraskap, och ger oss i kast med vad hon faktisk rekommenderar.

 

Rad nummer 1 gar ut pa att unga manniskor inte har ratt till privatliv. de maste skyddas fran sin egen dumhet, annars kan deras unga magar exponeras pa snyggast.se eller an varre, deras bristande insikt exponeras pa newsmill. Borde inte kommunikation kunna fungera en aning battre an spionage? kan man kanske rentav tanka sig att unga manniskor kanske maste fa bega en del misstag i stil med blottlagt navelludd eller lillgamalt ordbajs?

 

Nummer 2 och 3 tar fasta pa djuplodande insikter som att det kan vara en bra ide att spendera en gnutta tid med sin avkomma. Vilken tur for newsmills lasarkrets att denna revolutionerande upptackt gjorts i leksand anno 2009.

 

I uppenbarelse nr 4 avslojar var skribent att hon ar allvetande. hon vet att era barn vill hamtas, vad de an sager, och vad ni an tror sjalva. detta visa uttalande backas upp av kraftutryck och versaler, i brist pa logik och konsekvens. sjalv missunnar jag ingen ett glas efter en hard arbetsvecka, och skulle nagot allvarligt handa ens barn tror jag varje foralder vard namnet satter sig i bilen, aven om de druckit ett glas rott.

 

I nummer 5 uppmanar Fridah till mer engagemang fran foraldrarna i skolan, och rekommenderar alla som yglat av sig att spendera mer av sin fritid pa att overvaka sina kottar. Personligen tror jag att det ar skolan som behover renoveras, inte vuxna manniskors fritid som skall spenderas med att uppratthalla ett ickefungerande system.

 

den 6e uppenbarelsen fran dalarna utgors av ett forbud mot yttrande av missnoje fran de vuxnas sida, i syfte att skydda barnen fran den sk. verkligheten. detta rekommenderas for att de ska kunna "kanna sig nojda med sig sjalva", en korkad klysha, som bortser fran att man for att vara nojd med sig sjalv faktiskt bor gora nagot man sjalv (och kanske andra) ar stolt over/nojd med.

 

Oraklet i leksand slar till med punkt 7, en uppmaning att vara mer karleksfull. orginell och nydanande tanke, kan nagon tipsa jesus, buddha mfl?

 

Var blygsamma och oandligt kloka artikelforfattare avrundar med godbitarna "Om alla vuxna gjorde som jag önskar så blir alla så mycket gladare" samt "Ni måste faktiskt sätta era barn framför beachformer och Marbodal.
Annars borde ni inte få ha familj"

 

Jag onskar fridah lycka till med framtida skriverier och eventuell framtida barnuppfostran. Jag vill aven passa pa att gratulera hennes foraldrar till att ha lyckats odla fram en allvetande 17aring med totalitara tendenser och fullstandig brist pa sjalvkritik. att newsmills stadigvarande byfanar som Eva Berglund dunkar henne i ryggen ar inte helt ovantat. med vad har newsmills redaktion tankt egentligen?

 

God Jul


RSS 2.0