Fildelningsdebatten, en mötesplats for de svagsinta

Kriget kring/mot/om fildelning är ett av de festligaste upptågen i modern tid, med dramatik, action och sanslösa mängder svart komedi. Frågan delar befolkningen i tre läger. Vi ska titta lite närmare på sagda läger och se vilka som kamperar var, och varför.

I läger nummer 1 har vi fildelningsfantasterna. De slåss oförtrottligt för sin "rätt" att smaka pa alla karameller i den högteknologiska godisbutiken, och har inga planer på att betala for sig. de ylar att de värnar om frihet och integritet samtidigt som de de facto attackerar äganderätten, som är oupplösligt forenad med det de säger sig försvara. De är moraliskt bankrutta människor med idealistiska slagord som ingen kan beskylla for logik och konsekvens.

I läger nummer 2 har vi deras motpol, de som modigt kämpar for artisters rätt till sina egna skapelser. Dessa rättrådiga riddare har kläckt den inte helt genomsluga idén att försvara äganderätten medelst kränkningar av integriteten i form av registrering av ip-nummer med mera. De anser heller inte att det ar något problem att kriminalisera en stor del av Sveriges befolkning. Deras patos grundar sig naturligtvis inte i erkänsla för rättigheter, utan snarare i ett analt kontrollbehov och självförhärligande.

Läger nummer 3 utgör den breda majoriteten. Vanliga, någorlunda hederliga människor som vill ha både äganderätt och integritet. Men människor kan ju inte hålla tassarna i styr, alla är kriminella om tillfället är det rätta. I kristen mytologi illustreras detta bäst av den första fruktstölden. Om vi inte kan ge fan i ett sketet äpple i paradiset, hur kan någon förvänta sig att vi ska låta bli att förse oss av den enorma gratisbuffén av film och musik som finns bara ett par musklick bort?

Läger nummer ett och två befolkas av olika typer av mänskligt avfall som för krig mot varandra. Allt väl så långt. problemet är att slaget står mitt i läger tre, och vettigt folk får både sin äganderatt och integritet kränkt. Det gynnar enbart en försvinnande liten grupp, de manipulativa övervakningsfanatikerna. De kallar sig ofta politiker, och deras strategi är att spela ut er mot varandra, samt profitera på er bottenlösa dumhet. Ha det så kul pa slagfältet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0